Hitta rätt flyg

Hitta rätt flyg

Det här med att hitta rätt flyg, till rätt pris, det går om man tänker sig en del för innan man bokar. Använder du dig av våra tips, så blir det enklare för dig att hitta det flyg som passar dig och din plånbok.

Först och främst är det bra om du kan se till att vara flexibel när det handlar om datum. Oftast är det billigare att flyga mitt i veckan än vad det är att ta flyget på helgen. Det sägs att tisdagar är den dagen i veckan som ska vara den billigaste veckodagen att ta flyget på. Så kan du vara flexibel med din avresedag, så är det bra. Du kan söka runt den dagen du har tänkt från början så ser du skillnaderna i priset.

Ett annat bra tips är att använda olika typer av jämförelsesajter. Ta inte första bästa, utan kolla av olika ställen och se vilken bokningssajt som har de bästa priserna på just det flyg du vill ha. Det finns idag många jämförelsesajter att använda sig av.

Prenumerera på mail med billiga flyg är ett annat tips. Det finns flera resesajter som erbjuder detta helt gratis. Då får du mail hela tiden med olika alternativ och förslag.

Fler bra tips

Utöver att tisdagar är de dagar som är billigast, så är det även billigare att resa på kvällen. Så har du möjlighet att ta ett kvällsflyg så gör det. Sen är det inte fel att boka i god tid, gärna två månader i förväg. Är du dock extremt flexibel kan en sista minuten annars vara ett bra alternativ. Den dag i veckan du ska undvika är lördagar, den är alltid dyrast.

Tidpunkt på året kan även det spela roll, när du ska flyga. Om du ska till USA eller Thailand, så köp resan i juli, helst en torsdag, då är det oftast billigare. Måndagar däremot har visat sig vara en dyr dag att köpa flygbiljetter på till dessa platser, så undvik det.

Det kan även vara så att du kan spara på priset genom att boka två enkelresor. En dit, en hem, separat istället för en tur och retur. Ibland är det även värt att boka en omväg, som att först ta sig till London och sedan vidare till det resmål du ska.

Du kan även alltid ha koll på olika rabatter och erbjudanden, som många resebolag har. Sedan kan du även prata med de på resebyrån, som har full koll på allt.

Det är även bra att betala din resa med kort. Det för att du får då tillgång till ersättning om ditt flyg blir försenat eller om bagaget tappas bort och så vidare. Se även till att du alltid har en god tidsmarginal när du är ute och reser. Många billiga biljetter är svåra att boka om, så missar du flyget kan det bli problem för dig. Så var ute i god tid och har du byten på vägen, se till att välja flyg som har ett par timmar mellan landning och ny avgång, så att du hinner med!