Välja rätt hotell

Välja rätt hotell

Ska du ut och resa och funderar på vad för hotell du ska välja? Det finns en del saker att tänka på innan du bokar, så att du får rätt hotell för dig.

Att tänka på

 • Läs recensioner – Det är väldigt bra att dra nytta av vad andra har haft för upplevelser av det hotell du funderar på. Därför är det inte fel att läsa både positiva och negativa recensioner eftersom det kan ge dig en bra uppfattning om själva hotellet. Sedan kan du gå efter vad genomsnittet säger.
 • Vad är viktigt för dig? – Denna fråga är rätt bra att fundera på. Ska hotellet ha ett visst utbud för att du ska vara nöjd? Behöver det vara wifi, eller hur ser hotellets pool ut?
 • Filtrera resultaten – Är det så att du använder en söksida för att leta efter hotell så kan du filtrera söken på det sätt du vill. Du kan alltså begränsa utifrån saker du önskar. Det kan vara stjärnor, pris eller antal personer.
 • Dubbelkolla läget på hotellet – Det är bra att kolla av var hotellet ligger. Om du vill ha stranden nära är det ju bra om hotellet ligger på gångavstånd dit till exempel. Kolla en bokningssajt med kartor så att du kan dubbelkolla och se att det som står i texten stämmer överens.
 • Ha koll på rumstyp –  Ha koll vad det är för rum du bokar. Är du ensam, eller är ni ett par som behöver dubbelsäng eller varsin säng? Under lågsäsong kan du ha möjlighet att uppgradera rummet, få ett bättre för samma pris.
 • Tänk inte för mycket på stjärnorna – Även om ett hotell har många stjärnor så borgar inte det alltid för att det är kvalitet. De representerar snarare lyx än klass på hotellet.
 • Kolla vad som ingår i priset – Se över vad det är som ingår i det du ska betala. Är det frukost inkluderat, finns det hårfön, tvål, internet och kostar det extra eller är det med i rummets pris?

Glöm inte att jämföra

 • JÄMFÖR – Det kan inte sägas mer noga, men jämför, jämför, jämför! Priserna på ett hotell kan variera en hel del beroende på vilken bokningssida du använder dig av. Så se till att ta en webbsida som tex hotelloo.se jämför många sidor på en och samma gång.
 • Var flexibel – Om du har möjlighet att vara flexibel med ankomst eller dag att åka, så kan det göra mycket på priset. Oftast så är priserna olika, beroende på vad det är för tillgänglighet. Du kan spara pengar om du kan vara flexibel med dina dagar.
 • Välj rätt destination under rätt tid – Även om ett hotell inte har fasta priser, så kan de ha så kallade säsongspriser. Är det högsäsong så innebär det ofta en högre kostnad. Så kan du åka lite före eller lite efter, så kan du spara pengar på det.
 • Ladda ner appar – I dag har vi fördel med att ha det mesta i mobilen. Så även med hotellbokningar. Ladda ner appar, om du kanske behöver ett hotell när du kommit fram till ditt resmål. Det är även bra att ha en app så att du hittar till hotellet, via karta i mobilen, så väl som andra sevärdheter i närheten.